Monday, September 30, 2013

Si Handsome Aeril Zafrel











Ketiga-tiga adalah lelaki yang sama- Aeril Zafrel

Puteri Liyana bertudung





Alhamdullilah,Moga terus istiqamah

admya:
Betul ke Puteri Liyana dah berhenti berlakon?

gambar cr:Fanpage Puteri Liyana

Cash Out Churpchurp Kali ke 2


Assalammualaikum,


Alhamdullilah. Hari ini admya cash out churpchurp kali kedua.
Adalah sikit. Cukup le untuk cash out.Nilai untuk cash out RM100.00




Rezeki...rezeki. Pada korang yang nak duit macam admya,apa lagi?jom la join 

Memang le lambat dapat duit tapi kalau kumpul sikit-skit jadi banyak kan.
Tapi korang jangan menipu ye bila share,nanti account kena suspend!lagipun tak berkat rezeki yang masuk

So,tunggu apa lagi? Jom nikmati bersama

sign up sekarang- Churpchurp

Sunday, September 29, 2013

Episode 19 Jodoh itu milik Kita


update tonton online dan download zippy

Syafiq masih lagi dalam kegilaannya untuk memisahkan Aariz dan Dahlia. Aariz cuba memahami hatinya adakah dia benar-benar jatuh cinta dengan Dahlia atau ia sekadar....

download ep 19


admya:
makin benci tengok shafiq,sanggup lempang orang tua



Saturday, September 28, 2013

Telemovie Cinta kamizkaze TV9



Sinopsis:
Suci merupakan pengacara TV wanita yang popular dengan rancangannya Tamu Suci. Khalish pula merupakan chef muda terbaik di sebuah hotel terkemuka.
Cik Cheryl pengurus hotel tersebut ingin memberi Khalish peluang agar bakaatnya dikenali ramai.  Cheryl mencadangkan Khalish hadir sebagai tetamu di rancangan Tamu Suci. Kebetulan,Suci juga tidak berjaya mendapatkan tetamu di saat-saat akhir.Malangnya Khalish tidak hadir di rancangan tersebut kerana tidak mahu wajahnya tersiar di tv kerana takut rahsianya terbongkar yang dia mempunyai ramai teman wanita.
Suci malu dan menyimpan dendam terhadap Khalish.
Khalish dan Suci tidak mengenali satu sama lain.Ini kerana mereka hanya berhubung melalui telefon. Namun,tanpa mereka sedari mereka sebenarnya kerap berjumpa di luar,hidup berjiran dan akhirnya menjalinkan percintaan kerana masing-masing merahsiakan status mereka.



Dapatkah rahsia itu bertahan? Dapatkah Suci memaafkan Khalish?Saksikan Cinta Kamikaze pada 30 September 2013 jam 8.30 malam di TV9

gambar cr:Budiey

Friday, September 27, 2013

Download Love You Mr Arrogant



Naper drama ni sweet sangat?Tak sangka mereka serasi. Lenguh rahang nak menyengih je bila tengok drama ni.

Download episod:update ep 26

EP 1
EP 2



EP 3




EP 4


EP 5


EP 6


EP 7




EP 8


episode paling best!Balik Kampung




Ep 9
Ep 10
Ep 11
Ep 12
Ep 13
Ep 14
Ep 15
Ep 16
Ep 17
Ep 18
Ep 19
Ep 20

cr:chippotato

Ep 21

cr:owner
Ep 22
Ep 23
Ep 24
Ep 25
Ep 26 -akhir



Link download kredit to kepalabergetar

admya: 
please komen guna nickname.

Episode 18 Jodoh Itu Milik Kita


Episode 18- download




Tuesday, September 24, 2013

Episode 17 Jodoh Itu Milik Kita


update download

Shafiq sengaja membangkitkan marah Aariz. Di rumah Dahlia bersungguh-sungguh menyediakan makanan untuk Aariz.Aariz marah  bila dapat tahu Dahlia pergi berjumpa Shafiq. Dahlia kecewa dengan sikap Aariz hingga melancarkan mogok tak masak dan bercakap dengan Aariz. Aariz baru sedar  yang Dahlia sayangkannya bila ibu Dahlia telefon bertanyakan ikan keli yang dimasak Dahlia untuknya.

download




Sunday, September 22, 2013

Benci Vs Cinta


Salam bahagia,

Malam isnin anda kini akan terisi dengan drama baru lakonan Randy Pangalila dengan gandingan barunya pelakon yang cute Nora Danish.

Judul drama Benci Vs Cinta sebelum ini adalah Ku Kejar Bintang.
Drama ini akan bersiaran selama 13 episode bermula 9/9/2013 lalu.

Sinopsis:
Mengisahkan Alisa(Nora Danish) yang mempunyai gerai ayam di pasar dan mempunyai pekerja dari Indonesia bernama Anang(Randy Pangalila).Anang seorang yang malas dan sering curi tulang dengan sering tidur.Walaupun telah ditegur,Anang tetap tidak berubah.
Kemudian muncul pula Randy Pangalila pelakon yang terkenal yang sedang mejalani penggambaran di Malaysia(kira pelanduk dua serupa dengan Anang).
Suatu hari Randy nampak dengan Anang dan mereka membuat keputusan untuk bertukar identiti. Sejak itu berlaku insiden lucu apabila masing-masing cuba menyesuaikan diri dengan identiti baru.






admya: harap drama ni sesweet Misiku Kuza

Saturday, September 21, 2013

Ending Asal Cinta Jannah(Cerita Asal)


Sinopsis Asal Syurga Tanpa Bidadari/ Cinta Jannah

Puteri Balqis anak pasangan Abdullah dan Sumaiyyah. Balqis adalah gadis yang baik dan bersopan santun. Balqis mempunyai seorang kakak bernama Nur Jannah. Nur Jannah tidak pernah sukakan Balqis kerana dia selalu mendapat yang terbaik. Habis SPM, Balqis hanya terperap di rumah kerana ayahnya tidak izinkannya untuk bekerja.
Bila Balqis dewasa, ayahnya desak untuk berkahwin dengan dengan duda anak dua. Nur Jannah tiba-tiba menyokong cadangan ayahnya. Emak Balqis tidak dapat membantah. Kerana tidak mahu berkahwin dengan duda,Balqis pergi ke Kuala Lumpur untuk mencari kerja. Balqis akan sedaya upaya menolak perkahwinan itu walaupun ayahnya menentang keras.

Balqis telah pergi ke Kuala Lumpur dan berniat untuk menumpang di rumah kawannya Zahira. Sampai di lorong yang sunyi, tanpa disedari sebuah motorsikal memerhati Balqis.Balqis telah diragut dan berlaku adegan pergelutan.Balqis telah cedera dan pengsan akibat ditolak oleh peragut. 
Dalam pada masa yang sama,datanglah seorang pemuda membantu. Tengku Izaryl.Lelaki yang terdesak mencari calon isteri kerana mamanya mahu dia berkahwin dengan anak sahabat baik mamanya. Damia gadis yang terlalu kebaratan dan digelar tuala hotel oleh kawan-kawan perniagaanya.
Waktu itu Izaryl lagi runsing dan keluar menenangkan fikiran dan ketika itulah Balqis diragut.Dia menyelamatkan Balqis.Oleh kerana tidak kenal siapa Balqis,Izaryl membawa Balqis pulang ke villanya dan dirawat oleh Dr.Hakim-kawan baiknya..Mama Izaryl terus mendesak kerana tempoh yang diberi hampir tamat. Kerana terlalu terdesak, Izaryl meminta Balqis berkahwin dengannya. Tetapi Balqis menolak keras.Balqis berkemas dan ingin pulang ke kampung. Ketika itulah,Izaryl mereka cerita yang dia memperkosakan Balqis waktu Balqis tidak sedarkan diri.Akhirnya Balqis terpaksa terima lamaran itu.Apatah lagi yang Izaryl mengatakan yang Balqis mungkin akan mengandung.
Ini bukanlah perkahwinan yang diimpikan Balqis. Mereka hanya bercakap bila perlu sahaja. Walaupun begitu, Izaryl pandai memujuk tetapi Balqis tak layan. Mama Izaryl mengamuk bila dia dapat tahu tentang perkahwinan Izaryl.

Pelbagai peristiwa lucu berlaku antara Izaryl dan Balqis. Izaryl telah meminta Balqis datang memohon kerja.Izaryl kata jawatannya adalah pegawai biasa. Alangkah terkejutnya Balqis,rupa-rupanya Izaryl CEO syarikat gergasi. Syarikat milik Izaryl sendiri. Balqis telah diterima sebagai setiausaha Izaryl. Tiada siapa pun tahu yang mereka adalah suami isteri. Mereka berdua berlakon seolah-olah tiada hubungan.Rakan sepejabat Balqis, Wanda selalu memerhatikan mereka. Dia syak yang Balqis dan Izaryl ada hubungan sulit. 
Masa berlalu,cinta pun berputik di hati.Rumah tangga mereka aman hinggalah Mama Izaryl datang menggangu.Hampir setahun berkahwin,mereka masih belum dikurniakan cahaya mata.Mama Aryl mengatakan Balqis mandul. 

Sedangkan dia baru 2 bulan menjalani kehidupan sebagai suami isteri.Akhirnya Balqis mengalah. Dia tidak mahu Aryl digelar anak derhaka.Balqis pujuk Izaryl untuk terima Damia.Izaryl tidak bersetuju.Baginya isterinya hanya Balqis.Keadaan semakin mendesak. Balqis mengambil keputusan mengundur diri. Pada subuh ulang tahun perkahwinannya yang pertama, Balqis telah keluar dari villa dan pulang ke kampung.
Di Kampung pula, ayahnya masih marah padanya. Hanya emak yang memahami. Beberapa minggu di kampung,Balqis mula muntah-muntah. Emaknya tahu yang Balqis mengandung. Ayahnya yang mendapat tahu berita tersebut mengamuk lagi.Ayahnya ingat dia hamil anak luar nikah. Emaknya percaya yang Balqis bukan gadis seperti itu.Balqis tidak percaya yang dia mengandung hinggalah doktor mengesahkannya.

Balqis yang sangat gembira tentang berita itu,pulang ke villa. Namun sia-sia bila mana malam itu adalah perkahwinan Aryl dan Damia..Izaryl telah terima Damia kerana sakit hati dan marah dengan tindakan Balqis
meninggalkannya tanpa pesan. Dengan hati yang kecewa dia melangkah kaki tanpa arah tujuan. Waktu inilah dia ditemukan dengan wanita yang baik hati yang dipanggil Bonda. Atas jasa baik Bonda, Balqis tinggal dengan Bonda dan melahirkan anak.

4 TAHUN kemudian.
Balqis dan Izaryl bertemu kembali di sebuah tadika. Balqis dapat tahu yang Izaryl dan Damia tidak pernah berkahwin. Perkahwinan mereka tidak pernah terjadi. Jadi untuk siapa dia bazirkan masanya empat tahun itu?

sinopsis dari penulis skrip Norhidayu
Admya- 

  • Kisah ini bukan adaptasi novel.Memang asalnya adalah skrip
  • Kisah culik2 bayi Pakcik Razak takde pun dalam skrip. Buang masa aje. Sampai sekarang admya tak paham motip kisah bayi yang diculik-takde kena mengena pun.
  • Nama watak utama ditukar kepada Nur Jannah sebab lebih lembut dan kena dengan perwatakan.Mujur.Kalau tidak tak adalah JannahAryl.
  •  Idea asal adalah 26 episode. Episode 19-Jannah terima Izaryl. Episode 22 Jannah tinggalkan Aryl, Episode 23-25 kehidupan Jananh di kampung dan rumah Bonda.Episode 26- Jannah bertemu semula dengan Aryl.

Jom pergi ke Beijing-Promosi Gempak

Friday, September 20, 2013

Episode 16 Jodoh itu Milik Kita


update: download link

Dahlia risau akan Aariz. Terkejut Aariz melihat reaksi Dahlia. Syafiq masih lagi cuba untuk menghasut Aariz untuk membenci Dahlia.





download ep 16 link baru

Cerekarama Maafkan Kami



Sinopsis:

Ozzy dan Khairy sering mempermainkan wanita. Satu hari mereka terlibat dengan kemalangan hingga menyebabkan mereka insaf dan ingin meminta maaf pada semua wanita yang mereka mempermainkan sebelum ini.





Tonton Online Sahabat Astro Ria Full episode




Salam semua,

Banyaknya permintaan untuk drama Sahabat ni.Best jugak drama siri ni. Update ep36-Final
suka izzue dan shuk dalam drama ni.



Episode 1
Ep 1-hotfile fixed
Episode 2
Ep 2-hotfile
Episode 3
Ep 3-hotfile
Episode 4
Ep 4-hotfile
Episode 5
Ep 5-hotfile
Episode 6
Ep 6-hotfile
Episode 7
Ep 7 -hotfile
Episode 8
EP 8- hotfile
Episode 9
Ep 9-hotfile
EP 10- watch
Ep 10 hotfile
Episode 11
Episode 11-watch
Episode 12
Episode 12- watch
Episode 13 watch
EP 13-HOTFILE
Episode 14 watch
Ep 14- hotfile
Episode 15 -hotfile
Ep 15 -watch online
Ep 16 hotfile fixed
Ep 16- watch
Ep 17 hotfile
Ep 17- watch
Ep 18- hotfile fixed
Ep 18- watch
Ep 19-hotfile fixed
Ep 19- watch
Ep 20-hotfile
Ep 20- watch
Ep 21- hotfile
Ep 21- watch
Ep 22- hotfile
Ep 22- watch
Ep 23- hotfile
Ep 23- watch
Ep 24-hotfile
Ep 24- watch
Ep 25-hotfile
Ep 25- watch
Ep 26
Ep 26  watch
Ep 27hotfile
Ep 27 watch
EP 28- watch
Ep-28-hotfile
Ep 29-watch
Ep-29- hotfile
Ep30- watch
Ep-30-hotfile
Ep31-watch
ep31-hotfile
Ep32-watch
ep32-hotfile
Ep 33-watch
Ep33-hotfile
Ep 34-watch
Ep 34- hotfile
Ep 35-watch
Ep35-hotfile
Ep36-watch FINAL
Ep36 download


Berita Tergempak!Harus baca

admya:
video link bukan milik admya. Sorry jika ada video telah disekat.cuba download
Don't ask for zippy file-memang takde-sorry ye
Download file dalam rar-Pastikan korang ada winrar untuk bukak video.
PASSWORD: media.khalstore.com

Thursday, September 19, 2013

Blog Sebagai Pendapatan Sampingan


Blogger Ben Ashaari muncul lagi dengan segmen terbaru bertajuk BLOG SEBAGAI PENDAPATAN SAMPINGAN.Untuk segmen ini,blogger diminta untuk mengulas tajuk yang disediakan berdasarkan pengalaman sendri dalam 100 patah perkataan.


Yup,Blog mampu untuk membantu kita menjana pendapatan sampingan. Walaupun blog admya tidak sehebat blogger lain yang boleh berhenti kerja dan  jadi blogger full time, buat at least blog admya mampu memberikan pendapatan sampingan.

Melalui nuffnang,churpchurp,admya mampu untuk menjana duit poket. Jadi rasa berbaloi menghadap komputer setiap hari. Kira setiap jam,ada le duit yang masuk.
Dengan duit itu juga,admya boleh buat contest dan bagi hadiah pada pengujung-pengunjung blog admya.Best kan!
Terpulang pada individu bagaimana dengan mahu menjana pendapatan menerusi blog samada melalui iklan mahupun jualan produk di blog masing-masing.
Yang penting kita berusaha untuk janakan trafik yang tinggi dan  penjenamaan blog yang baik yang boleh menarik perhatian pembaca dan pengiklan.

Target admya, blog admya mampu untuk jana ribuan ringgit dalam sebulan atau lebih hebat dalam sehari.InsyaAllah.

Terima kasih kepada sokongan kalian.

Kalau nak join blog sebagai pendapatan sampingan,boleh klik sini







Wednesday, September 18, 2013

Jom ke Beijing Disember ni-murah je

Assalammualaikum,


Promosi cuti sekolah- Disember.

Harga: RM1900.00

Tarikh berlepas: ada tiga tarikh,boleh pilih

1) 4- 9 Disember 2013
2) 10- 15 Disember 2013
3) 18 - 23 Disember 2013

Pakej termasuk:

  • Tiket pergi balik  Airasia X
  • Penginapan hotel 4 STARS
  • Makan minum Halal 3 kali sehari
  • Tour ke 26 tempat menarik di Beijing e.g Tembok Besar,Tianamen Square,Pasar Borong)
  • Tour guide di Beijing- Bahasa Melayu
  • Bantuan Memborong di Beijing
  • Pengangkutan
Pakej tidak termasuk:
Visa China Single Entry- RM68.00
Tipping - RM30.00

Itinerary:
  • First day- Tour to Summer Palace,Pearl Center,Madian Mosque, Silk Factory,Sunny Gold Market,Watching Arobatic Show.
Summer Palace
  • Jade Center,Crytsal City,Juyongguan Great Wall,the Palace Longest TV,Sanlitun Yashow Market,Scald Ointment Factory, Baoshutang


Tianan Men square
  • Tour to TiananMen Square,Forbidden City,Muslim Supermarket,Niujie Mosque,Silk Street Russian Market
  •  Tour to Jewelry City, Beijing 2008 National Stadium,Donghuamen Night Market,Kitchen Instrument Center,Hard Rock Coffe Production Center

  • Home sweet Home- Day 6


Beminat: contact me through email. - fr.lisa10@gmail.com

Cepat..Cepat booking tempat anda dengan bayar kepada kami.Tarikh akhir End of October.

Kalau nak pergi bulan February pun boleh. Last booking 30 October 2013.

Satu trip lebih kurang 10 orang.Lebih baik ajak kawan-kawan,saudara mara pergi dalam satu trip. 



Tuesday, September 17, 2013

Episode 15 Jodoh itu milik Kita


Update download link

episode 15:
Sakit hati Dahlia bila melihat kepulangan Shafiq. Aariz cuba memujuk Dahlia. Dendam Shafiq masih terbuku di dadanya. Dia tetap nak cuba untuk memisahkan Dahlia dan Aariz. Dahlia terkejut melihat kedatangan seseorang.




download ep 15 baru

Drama Novel Playboy itu Suami Aku


Lagi novel ke drama.Kali ini Playboy itu suami aku. Dijangka tayang pada November ini.Drama ini akan menggantikan Love you Mr Arrogant.

Monday, September 16, 2013

Episode 14 Jodoh itu Milik Kita



update download 


Kini semuanya berubah. Syafiq cuba merencanakan sesuatu.  Masih ada dendam dengan Aariz.Apabila Dahlia berdepan dengan Shafiq,semuanya jadi berlainan dari biasa. Dahlia sakit hati melihat Syafiq. Dia mula menyalahkan Aariz kerana memanggil Syafiq pulang.

download ep 14

Episode 13 Jodoh itu Milik Kita




update download dan tonton online




download ep13 new link



Koleksi Lagu dalam Love you Mr Arrogant

Lagu tema Love You Mr Arrogant



Lirik lagu:

Aku menyedari telah jatuh cinta

Tapi aku tak bisa mengungkapkan
Terasa bahagia ku mencintaimu
walaupun kau belum mencintaiku
Aku di sini kan selalu menunggu
Yang selalu ada di setiap waktumu
Selalu menanti jawapanmu
Untuk cinta yang terakhir

Semakin ku bisa untuk menyayangi
Semakin ku bisa untik mengerti
Dari semua hidupmu yang ku mimpilam
Kan ku hapus semua menjadi Indah
Tak akan pernah hilang rasaku
cinta yang membawa dalam hatiku

Bagai mata yang tak terpejam
Aku tetap menantimu
Aku di sini kan selalu menunggu
Yang selalu ada di setiap waktumu
Selalu menanti jawapanmu
Untuk cintamu
Tak akan pernah hilang rasaku
Cinta yang membawa dalam hatiku
Bagai mata yang tak terpejam

Aku tetap menantimu
Aku kan tetap menantimu



download mp3


Episode 1

  1. Five Minutes- semakin ku kejar kau semakin Jauh
  2.  Agnes Monica- Seputih hati
Episode 2
 Asmirandah-Ketulusan cinta (time merisik Zara)
Geisha-Kamu yang pertama(Zara berangan di butik)
Petra Shihombing- Pilih aku saja

Episode 3
Dude Harlino feat Asmirandah- Bunga-bunga Cinta
 Ussy dan Andhika Pratama - Ku Pilih hatimu(time potong kek)

Episode 6
Gigi - Sahabat(pasar malam)
Glenn Fredly -Terserah
Ari Lasso -Kisah kita(scene beli tudung)

Episode 8
BCL- Hanya untukmu

Episode 10 
BCL- Tentang Kamu

Episode 11
Asmirandah dan Robinhood- Salahkah kita

Episode 12
Ungu- Bila Tiba
Oki Sentiana Dewi dan Andi -Kerana Hati Bicara

Episode 13
 BCL-Tentang Kamu
Naff-Bila nanti Kau milikku
Gigi-Sahabat

Episode 14
Naff- Bila Nanti Kau Milikku
Viera- Terlalu Lama
Episode 15
Marcell- Mau dibawa Ke mana
Agnes Monica -Merpati putih

Episode 16
Ungu- Bila Tiba

Episode 17
Acha septriasa- Tentang kita
 Romance- Ku ingin kamu ep

Episode 18

 Dadali- Katakan Cinta 
 Jikustik- Setia

Episode 19
Bila Tiba- Ungu


Episode 20
Syahrini- Kau yang memilih aku
Acha Septriasa -Tentang Kita
Dadali- Rahsia Cinta(saat Irham  nak nikah dengan Sherry)
Kerana hati bicara-Oki

Episode 22
BCL- Tentang Kita
BCL- Hanya Untukmu(time main jetski)
Rumor-Butiran Debu
Agnes Monica- Seputih hati

Episode 24
Ungu- Doa untuk ibu
Geisha- Cinta dan Benci

Ep 25
Pinkan Mambo- Merinduinya(irham baca surat zara)
Ashanty-Kesakitanku
Pinkan Mambo-jangan pergi
september 9-jangan pergi
Lyma menang Anugerah

Tuesday, September 10, 2013

Episode 12 Jodoh itu Milik Kita


update:
download link dan tonton online

Aariz bertembung dengan Syafiq di Airport. Aariz bertanya pada Syafiq ke mana dia menghilang. Syafiq menjawab soalan abangnya dengan kasar. Syafiq tak habis habis mengata Dahlia dan Aariz cuba mempertahankan Dahlia. 






Aariz: kau jangan pandang rendah pada Dahlia
Syafiq: Kau tak habis dahlia..dahlia..dahlia..
Aariz: siapa kata takde kena mengena?she is my...

admya:
naper Dahlia peluk Shafiq.Khayalan atau realiti?

download ep 12 new link


Episode 11 Jodoh itu milik kita

update tonton online dan download link:

Puan Marina cuba kongsi masalah dengan Dahlia namun terhalang bila  Aariz balik.Dahlia bagitau Aariz  yang dia akan ke tawau.spontan Aariz jawab-sapa nak jaga saya?
Puan Marina meminta maaf pada Aariz sebab syafiq.  Aariz tidak berdendam dan mengatakan dia juga cuba mencari Syafiq.
Aariz mula bertanya tentang arah perhubungannya dengan Dahlia. Dahlia menjawab Aariz harus menunggu dari Tawau. Aariz mula tersenyum gembira.
Aariz menghantar Dahlia ke lapangan terbang.Tetiba dia ternampak kelibat syafiq.





download ep 11 new link
newlink

Monday, September 9, 2013

Sahabat Astro Ria




Judul: Sahabat
Jumlah episode: 36
Pelakon:
Izzue Islam, Shukri Yahya, Sara Hairi,Liyana Jasmay, Iezah Diyana,Aedy Asyraf
Waktu tayangan: 5:30 ptg isnin-khamis

Sinopsis:

Mengisahkan 7 remaja  yang baru tamat sekolah dan  cuba bersatu dalam mengejar impian mereka yang tersendiri. Bakri,Aliff,Alia dan Azie merupakan sahabat rapat.Namun,persahabatan mereka diuji dengan kehadiran Toi, haneez dan Shaq.

Ia memberi impak dan banyak pengajaran dalam melengkapkan diri mereka dalam sebuah persahabatan yang sejati.













Pelakon:
Bakri- Shukri Yahya
Toi- Izzue Islam
Azie- Sara 
Alif- Aedy Asyhraf
Haneez- Liyana
Alia- Iezah


admya: Baru tahu yang syuk pernah berlakon dalam Juvana. Pegi google nama Shukri Yahya,my page link ada kat top search list. 
Muka  Syuk yang ni macam Jericho Rosales kan?