Thursday, February 28, 2013

Health Engineer

Tajuk je serius.Teruskan membaca.


In Japan, employees who clean the trash from the streets are not called "TRASHMEN". They are called "HEALTH ENGINEERS"!!! Because of this respect, Japan has the world cleanest streets.
And get this : How much are these Health Engineers paid? It's $8000 a month. Why? Because by law, there are 3 types of jobs that must get Double Payment, called the 3D's ; Dirty, Dangerous or Distant!
In Islam, each and every one of us must be a Health Engineer, because our Prophet taught us "Removing harm from the road is a Charity!
 
Kalau duit Malaysia,kira Health Engineer kat jepun dapat RM2500 sebulan. Student Malaysia kat Jepun selalu buat part time jadi Health Engineer.Gaji dia RM360 sehari. Sebab tu kat Jepun- keje kutip sampah dihormati.
Lagi, kalau kat Jepun -sampah kena asingkan -kaca,kertas, plastik. Ada sesetengah kawasan,sampah spt tin kosong,botol kena bersihkan dulu. Sampah kena asingkan ikut jenis yang tadi,ikat elok-elok.Kalau tak,health engineer ni takkan kutip.Dahla tak kutip,siap lekat sticker-peringatan lagi.
 
Kan bagus kalau macam ni kat Malaysia!Apa macam?Rasanya boleh tak?
 
tengok,makcik ni tengah asingkan sampah ikut jenis
 
 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq