Ammar Masterchef




Amar Masterchef?
Siapa tengok Masterchef mesti kenal Amar kan.
Pelik gak bila nama Ammar Masterchef dalam traffic search,al -maklum orang handsome kan (^_-). Lepas ni,pasti lagi tinggi traffic dengan nama Amar ni

Perbualan dengan officemate:
Kawan- tengok masterchef tak?
Me- tengok,
Kawan - Nampak siapa hebat
Me - Ammar
Kawan-  bukan sebab dia handsome?
Me -  kalau je handsome, tapi tak pandai masak -macam nak menang,betul tak? Masterchef kan nak cari siapa hebat masak,
Kawan- Ammar tu memang handsome kan!
Me(dalam hati)- Dia yang suka kat Amar,cakap kita pula.hehe


Ammar atau nama sebenar Khairul Ammar Bin Jasni(22 tahun)pelajar penerbangan  ini  memang suka memasak sejak kecil.

Masakan fames orang Selangor ni Butter Milk Chicken.
Lepas ni bakal pilot boleh la terbang keliling dunia untuk kenalkan masakannnya. Boleh tahan jugak hebat dia ni. Amar nak jadi lelaki pertama juara Masterchef? Boleh ke tidak,kita lihat kehebatan dia.

Akhirnya, Ammar tersingkir dari Masterchef.. sedihnya. takde lagi mamat handsome ni kat Masterchef.keluar dari pintu Masterchef jumpa family-lagi bertambah sedih. Along kehilangan best friend dia, Che Lah dah takde kawan gaduh.hehe
Takpe Amar you still the best- bukan senang jadi TOP 10 Masterchef dari beribu-ribu yg mohon

Masterchef kali ni,ramai pulak dari dunia penerbangan-Hafiz- pilot MAS,Atikah-bekas pramugari Oman Air.

Lagi peserta yang popular:
 Che Lah
Ala- ala manja dan gedis gitu.Yang nak nampak cantik sepanjang masa(kerja pun dalam bidang kecantikan)
Che Lah ibarat Chef Wan,mulut dia ader je nak complaint- terutama dengan Amar,Joharis@Jo Angin.Mesti tak sekepala.Tapi ok gak Che Lah,bagi meriah Masterchef.-asyik nak tergelak je bila tengok part dia gaduh dengan peserta lain.

Kak Nina

Pendiam dan pemalu je akak ni.Muka dahla comel,lembut je bila bercakap.Tapi pekat gak loghat Kedah akak ni.
Ada harapan jadi juara sebab jarang masuk penyikiran-baru sekali.


ok,nanti kita cerita lagi pasal Masterchef ok,
Thanks for reading this entry.








Comments

  1. thanks kak fara sebab publish pasal ammar... minat sgt dgn si ammar ni - sebab dia hensem semata2, heheheheheheh - semalam kumpulan ammar menang! yeay!!!!!! go ammar go!

    ReplyDelete

Post a Comment

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...