Cara nak buang timeline di Facebook



Ramai kekawan yang tanya macam mana nak buang timeline dari facebook.Saya pun tak suka...sebab gambar terlalu besar hehe..sakit mata...


Facebook akan terus menukarkan akaun lama kepada timeline even kita tak nak guna timeline tue.
Jadi gunalah extension yang disediakan oleh timelineremove.com/.


Extension time line remove ini sesuai untuk Google Chrome, Mozilla Firefox dan Internet explorer. Browser lain belum ada lagi.
Mungkin akan diupdate sikit masa lagi oleh pihak timeline remove.com, sila ikuti di page mereka.
Pihak Facebook tak berapa suka dengan extension baru ni dan menganggap segala share atau link berkaitan timelineremove.com sebagai spam.
Tapi anda boleh je share/berkongsi dengan rakan tutorial dan artikel di blog ini dengan rakan-rakan. War warkan kepada mereka mengenai extension ini.
Cara-cara:
Download extension mengikut browser internet
dan install.


Kalau nak dapatkan semula timeline , aktifkan semula dengan pergi ke Tool> Add on > extensions > cari timeline remover dan disable.



Untuk google chrome, install dan restart.
Kalau ada masalah nak download di website tu, boleh cari extension timeline remove di
taip timeline remove dan search.
Like facebook mereka untuk update
Timeline remove bukan membuang timeline selama-lamanya tetapi hanya menghilangkan timeline dari pandangan anda melalui browser yg anda guna, jika rakan/orang lain tidak menggunakan add on ni, maka mereka akan terus melihat timeline di FB anda. Faham kan.


Comments

  1. Terima kasih kerana bagi tutorial ni sangat brguna :) tq banyak2x

    ReplyDelete
  2. http://www.theweeklypay.com/index.php?share=200907

    ReplyDelete

Post a Comment

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...