The Cave of Golden Roses aka Fantaghiro

Tentu,korang ingat cerita ini kan!Cerita ini famous time kecik-kecik dulu.
Tahun keluar 1990-1994











Memang tak pernah miss tengok Fantaghiro1


Kenapa aku minat sangat dekat filem Fantaghiro:- Sebabnya


1. Cerita ini memang best!
Synopsis Fantaghiro


 Kisah puteri raja yang bongsu yang  menyamar menjadi pahlawan negaranya dalam mendamaikan negaranya dengan negara jiran yang diketuai oleh King Romaldo.Bermula benci namun kemudiannya mereka jatuh cinta dan berkahwin.Setelah berkahwin,terdapat banyak musuh yang cuba memisahkan mereka.


2. Filem yang paling banyak dialih bahasa.Siapa sangka filem ini sebenarnya berasal dari Itali.Telah dialih bahasa lebih drpd 13 bahasa .Filem ini ada 5 siri.


3. Cerita yang unik
Dengan itik yang boleh bertukar rupa dan bercakap,batu yang boleh bercakap,ahli sihir yang handsome, Rumah yang dibuat drpd coklat.Semuanya membuatkan orang berimaginasi dengan sesuatu yang tidak pernah terfikir. Time tengok babak rumah coklat tu,siap cakap kat ayah nak rumah macam tu...haha




4.Lagu yang best


Mio Nemico
5. Para pelakon yang mantap








King Romaldo...putera raja yang kacak


 Tarabas- Ahli sihir handsome yang jatuh cinta pada fantaghiro.


Ahli sihir yang mengajar Fantaghiro berlawan.

Memang kenangan terindah bila ingat balik
Kalau korang nak tengok filem ini, TV9 ada tayang setiap Ahad jam 10 malam
enjoy!

Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...